درباره طیور درباره طیور .

درباره طیور

کاهش ضایعات جوجه کشی درآب و هوای گرم

 مدیر کارخانه جوجه کشی به برهان حساسیت تخم مرغ ، جنین ، انکوباسیون ، بررسی بر محیط و تجهیزات کارخانه جوجه کشی فعالیت دوچندان حیاتی محسوب می شود با وجودی که سعی کارخانه های جوجه کشی در بخشها مختلف از محلی به محل دیگر فرق می کند ولی در کشورهای در اکنون گسترش ای که در بخشها آب و هوای گرم واقع گردیده اند به طور مکرر با ضایعات سنگین غیر قابل انتظار و غیر ارگانیک مواجه می شویم .

ماشین جوجه کشی
در بسیاری از مورد ها متوسط ضایعات جوجه کشی به علت مرگ و میر جنین در طول فرایند گوناگون انکوباسیون از 10 درصد تجاوز می نماید درحالی که در اروپا و آمریکا متوسط آن معمولا 5 تا 6 درصد یا این که کمتر می باشد 15-10 درصد دیگر از تلفات جنینی نیز به عدم باروری مربوط می باشد و نسبتاً 2-1 درصد تخم مرغ های قابل جوجه کشی به خصوص در طی تابستان به عنوان تخم مرغ انفجاری از دست می مراحل درنتیجه 25-20 درصد مجموع تخم مرغهای چیده شده در دستگاه به جوجه تبدیل نمی شوند . با ادامه ارتقا قیمت غذا دام و بقیه هزینه ها ، اکثری از جوجه کشیهای کوچک که درامد زیادی ندارند سرانجام تعطیل می شوند نتایج جوجه کشی نیز غالبا در فصل‌زمستان با تابستان متفاوت میباشد متوسط هچ تخم مرغهای چیده گردیده در یک عصر داوزده ماهه به طور میانگین 75-70 درصد خواهد بود در حالی که اندازه هچ تخم مرغهای ایجاد گردیده در طول زندگی یک مرغ فی مابین 65-60 درصد تغییر‌و تحول می کند با توجه به تحقیقات دائمی قریه سال پیشین بر روی گله های مامان گوشتی ، درصد هچ تخم مرغهای جوجه کشی 6-5 درصد ارتقا یافته می‌باشد که این پیشرفت به منجر بهبود مدیر و بکارگیری تکنیکهای مثل در اختیار گرفتن نوروفروغ و تغذیه غیروابسته مرغ و خروس بدست آمده است که باعث غلبه بر مشکلاتی مانند افزایش وزن ، بلوغ زودرس و خروسهای فاقد همت شده میباشد .
متاسفانه در کشورهای در هم اکنون توسعه و گسترش مسائلی نظیر غیرمناسب بودن پوسته تخم مرغ ، باروری ضعیف ، ساخت تخم مرغهای کوچک ، بلوغ زود رس و معضلات پا در خروسها به عامل ارتقا وزن ، منافع جوجه کشیها را به خطر می اندازند علی رغم این فرمان که تغذیه غیر وابسته خروسها با جیره منحصر به فرد سبب ساز ارتقا ساخت 6-5 جوجه به ازاین مقدار هرمرغ می شود اما این موضوع هنوز در بخش اعظمی از کشورها اجرا نمی شود در اختیار گرفتن نور نیز هنوز به عنوان یک اختلال مطرح می باشد چون در سالنهای گشوده در فصل تابستان در پیش‌روی اشعه خورشید ، فقط پرده ها قرار دارند که برای جلوگیری از نفوذ نوروفروغ کافی نیستند گزارش می شود که عدم باروری به سب تنبلی خروسها در طی فصل‌تابستان و یا مشکل‌ها پا ناشی از ارتقاء بیش از حد وزن تن خروسها ، علت 50-40 درصد ضایعات جوجه کشی به ازاین‌مقدار کل تخم مرغهای چیده شده می باشد معضلات پا در خروسها به منجر تنوسینوویت ، تورم مفصل استافیلوکوکی ، آبسه کف پا و سایر جراحات ، عدم باروری را تشدید می کند با داروهای سولفامیدی دلایل کلی برای زیر بودن جوجه درآوری می باشند در یک جوجه کشی چیره ، متوسط کل تلفات جنینی در طی 8-7 روز اول معاش جنینی نباید از 5-4 درصد تخم مرغهای چیده شده تجاوز نماید .چک
منظم تخم مرغهایی که هچ نشده اند به ماکمک میکند که دیابیم این مرگ و میر در چه سنی و به چه دلیل فیس گرفته می باشد مرگ و میر جنینی ممکن می‌باشد مسول عدم هچ 50% تخم مرغها و به همین اندازه ضایعات ناشی از عدم باروری باشد ازآن جایی که جنین در طی زمان زندگی خویش در معرض حالت نامساعد مختلف قرار می گیرد می تواند در مراحل نخستین رشد ذیل تاثیر بعضا از عامل ها از در میان برود رویش اولیه جنین دربدن مرغ حادثه می افتد در نتیجه ذیل تاثیر تندرست و درجه حرارت بدن مرغ قرار میگیرد چون بلاستودیسک / بلا ستودرم قبلی از گذاشتن تخم تشکیل شده است تست تعدادی از تخم مرغ های نو گذشته از انکوباسیون می تواند به مشخص و معلوم کردن حالت دقیق بلاستودیسک تخم مرغ نطفه دار از لحاظ ظاهر و میزان به خواسته تشخیص باروری و اندازه هچ قضیه توقع امداد کند . مرگ ومیر اولیه جنین ممکن می‌باشد طی فرآیند اولیه انکوباسیون رخ دهد که نسبتاً 60-50 درص کل ضایعات را شامل می شود سرمای فصل‌زمستان جایگاه حرارت نا مناسب اتاق حفظ و گرمای بیش از حد تابستان در طی حمل و نقل تخم مرغها ، اکثر اوقات باعث این مرگ ومیر ها می شود دود دادن اشتباه ، اثرات سو تغذیه ف بیماریها ، کرچی ، جمع آوری به طور همزمان تخم مرغهای قابل جوجه کشی و تخم مرغهای کثیف روی بستر عارضه ها دیگری برای مرگ و میر اولیه جنینی می‌باشند آشیانه های آلوده و کثیف و حالت بد بستر آشیانه ها اکثر وقت ها سبب به الودگی میکروبی بیش از حد تخم مرغهای قابل جوجه کشی و در نتیجه ارتقاء مرگ و میر نخستین جنینی و یا این که جوجه های هچ نشده می شوند مشکلات مکانیکی نظیر چرخش خطا درستر ، کنار گذاشتن خوردگی پوسته ها را ارتقا می دهد و منجر دهیدراتاسیون جنین زنده باطن تخم مرغ میشود ضمن این که رتبه حرارت بیش از حد و رطوبت تحت نیز چنین تاثیری دارا هستند .
در جوجه کشیهای دارای سترهای چند سنی که درآنها تخم مرغها هر هفته یا این که هر دوهفته یک بار در دستگاه چیده می شوند و دود دادن تخم مرغها اکثر زمان ها قبل از چیدن تخم مرغها انجام می پذیرد چنانچه تخم مرغها بیش از حد در معرض فرمالدئید قرار گیرند سبب به مرگ ومیر زود رس جنینی نیز در تخم مرغهای نو و نیز در تخم مرغهایی می شود که قبلا چیده گردیده اند در چنین قوانینی جنینهای غیر ارگانیک به رخ تولید جراحاتی در حیطه سرجنین ها مشاهده می شوند درکشورهای در اکنون گسترش ، فرمالدئید هنوز به مراد دود دادن استفاده وسیعی داراست چون مواد پاک کننده و ضد عفونی کننده کلره درغلظتهای بالا سرطانزا هستند بین باروری مرگ ومیر اول جنینی تخم مرغها ارتباط وجود دارد باروری پایین تخم مرغها همواره با تلفات جنینی اکثر یار است و باروری بالای تخم مرغها سبب ساز به جوجه دراوری اکثر به دلیل مرگ و میر جنینی کمتر می شود . چنین مسائلی معمولا بعد از آن از پیک ایجاد پیک نطفه داری و پیک جوجه درآوری گله مشاهده میشود در برخی موردها زمانی گله درارتباط با خروسهای تنبل و مسن ایراد داشته باشد در صورت دسترسی به خروسهای جوان آن‌ها را جایگزین خروسهای مسن و فاقد همت می نمایند درمورد هر نوع ارتقا مرگ ومیر نخستین جنینی نباید افلاتوکسینها و داروهایی را که در دان مصرف می شوند نادیده گرفت مرگ و میرهای جنینی بعد از هفته اولیه انکوباسیون درمناطق با اب و هوای گرم اکثر وقت ها از 3/1 درصد تجاوز می کند در حالی که در اروپا و ایالات متحده این میزان 1-5/0 درصد گزارش گردیده می‌باشد 13 درصد کل تلفات جنینی مربوط به این دوره می باشد و معمولا به وسیله عواملی تولید می شود که درارتباط با افزایش آلودگی میکروبی تخم مرغها و انکوباتورها می‌باشند و به عامل ضدعفونی غیر درست آنان و کیفیت بد آب مورد استفاده در جوجه کشی بروز می نماید این دسته آبها غالبا حاوی تراکم بالایی از میکروبهای آن دوست می باشند .
عامل ها تغذیه ای و ژنتیکی نیز در بعضی موارد نقش دارند اما معمولا اعتقاد و باور بر این میباشد که نا مناسب بودن مرتبه حرارت ، هندلینگ و چرخش تخم مرغ ها در انکوباتور اهمیت ویژه ای در ارتقاء مرگ و میر دراین سطح از انکوباسیون دارا هستند در نقطه پایان این دوره راز جنین به طرف انتهای پهن تخم مرغ می چرخد ازان جایی که جنین برای تامین اکسیژن قضیه نیاز خویش ، به جریان هوا در ستر وهچر احتیاج مبرم دارااست و از طرفی افزایش دی اکسید کربن و دیگر گازهای سمی سبب به مسمومیت می شوند بدین ترتیب در موردها محاسبه مرگ و میر میانه عصر جنینی یا چه بسا هفته انتها انکوباسیون تهویه نامطلوب ستر و هچر نباید نادیده گرفته شوند غالبا فرسودگی تسمه ها و پولی های هواکشها جریان بی نقص هوا را در ستر محدود می‌نماید مسدود شدن سیستم مهم خروجی هوای هچری با کرک پرها و دیگر ضایعات نیز می تواند سبب مشکل درتبادل گازها گردد برای حل این خلل ها میزان گیری مقدار دی اکسید کربن درهوای ستر و سرعت هواکشها اثرگذار خواهد بود درکشورهای در اکنون بسط که اکثر وقت ها گله ها کثیف به مایکوپلاسماگالی سپتیکم می باشند مایکوپلاسماها خسارات زیادی را به صنعت طیور وارد می نماید ضایعات حاصل در جنینها و جوجه ها را می بضاعت و توان به آسانی در کالبد کشایی جنین و با با یاری تکنیکهای ازمایشگاهی تشخیص داد .
بیشترین مورد ها تخم مرغهایی که هچ نشده اند عبارتند از تخم مرغهای نوک زده ای که جنین توانا به خروج از انها نمی‌باشد مرگ در پوسته ، تخم مرغهایی که مقدار آلبومن باقی باقی‌مانده آنان بسیار می باشد نابجایی و بد قرار دریافت کردن جنین ، جوجه های بدشکل ، جوجه های ضعیف و لاغر یا جوجه های نرم و وازده های بارز . سایر حالات غیر ارگانیک مشتمل بر نوک طوطی ، نوک متقاطع ، کوری ، سرلرزان ، جوجه های با پاهای گشوده ، پنجه های پیچیده ومشکلات ناف می باشند علت ظریف چنین ضایعاتی را فقط به وسیله آزمایشهای دوره ای سیستماتیک بر روی تخم مرغ های قابل جوجه کشی در طی انکوباسیون و همینطور نظارت ضایعات جوجه کشی و توجه به مشکل‌ها تغذیه ای و سالمی گله می توان تعیین نمود با در حیث دریافت کردن چنین روبه پایین در اندازه قابلیت و امکان جوجه درآوری ، در جوجه کشی ها و گله های مادری که 30 تا 33 درصد تخم مرغ های آنها قبلی از تبدیل به جوجه درجه یک از دست می پروسه نیاز مبرم و واضحی به بهبود استانداردهای مدیر حس می شود 10 درصد تخم مرغهای ایجاد گردیده در مزارع مرغ مامان ، غیر قابل جوجه کشی می باشند که این تخم مرغها اکثر اوقات به علت ضعیف بودن پوسته ، پوسته های دارای خلل و فرج ، پوسته های بدشکل ، کوچک بودن و دیگر مورد ها غیر طبیعی حذف می شوند این موردها در طی فصل‌تابستان و یا این که در هنگام پیدایش بیماریهایی مثل نیوکاسل ، برونشیت عفونی ، کریزا ، بیماری مزمن تنفسی و رئو ویروس ها ارتقاء می یابند . از حیث راندمان کلی محصولات یک مرغ در طول زندگی ، در بخش ها آب و هوایی گرم ، 10 درصد دیگر ضایعات تخم مرغ های قابل جوجه کشی به علت خلل فاقد نطفه بودن حقیقی و واقعی هست که حائز اهمیت می باشد . ارتباط دادن تمام مشکلات به حالت محیطی اشتباده می‌باشد و به خواسته بهبود بازدهی می بایست تجزیه و بررسی مرتبی از نتیاج فیس پذیرد برای ارتقا استانداردهای مدیریت مزارع مادر و جوجه کشی ها جهت بهبود نتیایج جوجه کشی در آب و هوای گرم کار وسیعی می توان انجام اعطا کرد ولی سعی یکسری از جوجه کشی ها هم مطابق پتانسیل زنتیکی نژادی می باشد که برروی آن فعالیت می کنند البته تعداد آن ها نادر میباشد .


برچسب: دستگاه جوجه کشی، ماشین جوجه کشی، خرید دستگاه جوجه کشی، خرید ماشین جوجه کشی،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۷ فروردین ۱۳۹۸ساعت: ۰۳:۵۱:۴۱ توسط:ت.ج موضوع: نظرات (0)